Mag de hond mee naar een dierenpark?

In een dierenpark is het meenemen van de hond niet altijd toegestaan. In sommige gevallen worden er uitzonderingen gemaakt voor hulphonden. Neem bij twijfel altijd zelf van te voren contact op met betreffende dierenpark!

Apenheul

Honden en andere huisdieren zijn vanwege de loslopende apen niet toegestaan in Apenheul.

We verzoeken je met klem je hond niet in de auto achter te laten. In de buurt van Apeldoorn vind je verschillende asiels en pensions met dagopvang voor honden.

Meer informatie op www.apenheul.nl


Artis

Honden en/of andere (huis)dieren zijn niet toegestaan in ARTIS. Veel dierenverblijven hebben een open of halfopen karakter.
Bezoekers wandelen tussen de loslopende dieren in het Apenhuis en Vogelhuis, op Lemurenland en de Kinderboerderij, in het Vlinderpaviljoen en het verblijf van de Bennett Wallaby’s. Ook kunnen bezoekers de pelikanen en zwartstaartprairiehonden in de halfopen verblijven zien. Daarnaast lopen er in het park onder meer parelhoenders los.

De dieren in ARTIS zijn in principe wilde dieren, en veelal niet tam. De dieren kunnen in paniek raken van onbekende honden en/of andere (huis)dieren.

In samenspraak met Stichting Gebruikers Assistentiehonden is er een speciale route voor bezoekers met een assistentiehond uitgestippeld, waarbij recht gedaan wordt aan de veiligheid van de assistentiehond en de dieren van ARTIS. Daarnaast wordt er alleen toegang verleend aan assistentiehonden die alle benodigde inentingen hebben gehad. De route kan opgehaald worden aan de kassa’s. Mocht het niet noodzakelijk zijn om de assistentiehond mee te nemen, dan adviseert ARTIS om voor de volledige ARTIS-beleving gratis een begeleider mee te nemen om toegang te krijgen tot alle verblijven.

Meer informatie op www.artis.nl


Burgers Zoo

Huisdieren kunnen ziekten onder de dieren van Burgers’ Zoo verspreiden, maar onze dieren kunnen ook ziekten op uw huisdieren overbrengen. Om deze reden zijn huisdieren niet toegestaan in Burgers’ Zoo.

We maken alleen een uitzondering voor speciaal getrainde honden die ter begeleiding worden gebruikt van mindervaliden, zoals blindengeleidehonden en andere hulphonden / assistentiehonden. Overleg met de Receptie van Burgers’ Zoo is hiervoor vereist.

Meer informatie op www.burgerszoo.nl


Dierenpark Amersfoort

Jouw trouwe viervoeter is welkom in ons park. Houd ‘m wel kort aangelijnd en neem natuurlijk een poepschepje mee, dat is wel zo fijn voor de andere bezoekers.

Poepschepje vergeten? Koop deze voor € 1,00 bij de kassa.

Bij deze (binnen)verblijven moet jouw hond even buiten wachten:

  • De Nacht
  • Honderdduizend Dierenhuis
  • Schildpaddenhuis
  • Neushoornverblijf binnen
  • Snavelrijk
  • Rijk der Reuzen binnen
  • Apeneiland
  • De Prairie

Andere huisdieren dan honden zijn helaas niet toegestaan in ons dierenpark.
Meer informatie op www.dierenparkamersfoort.nl


Diergaarde Blijdorp

Ter bescherming van de dieren in de Diergaarde kunnen huisdieren niet worden toegelaten. De redenen hiervan zijn o.a. dat onze dieren mogelijk schrikreacties vertonen bij het waarnemen van (huis)dieren en we mogelijke verspreiding van ziekten waartegen onze dieren niet bestand zijn, willen voorkomen.

Blijdorp wil in de nabije toekomst toegang gaan verlenen aan bezoekers die gebruik maken van assistentiehonden. In overleg met de Stichting KNGF Geleidehonden wordt onderzocht welke delen van de dierentuin toegankelijk zijn te maken voor bezoek met assistentiehonden. Daartoe is het de bedoeling veilige routes te ontwikkelen waarmee de meest kwetsbare (dierentuin-)dieren beschermd worden. Tegelijkertijd onderzoekt Blijdorp de mogelijkheden om schrikachtige dieren geleidelijk te laten wennen aan de aanwezigheid van honden.

Diergaarde Blijdorp heeft nog enige tijd nodig om een goede balans te vinden tussen de toegangsrechten van bezoekers met hulphonden en het dierenwelzijn van onze dieren maar ook die van de assistentiehonden. Wij rekenen op begrip van bezoekers dat wij, om dit te onderzoeken, enige tijd nodig hebben.

Er is geen kennel aanwezig.
Meer informatie op www.diergaardeblijdorp.nl


Dolfinarium Hardewijk

Honden en andere (huis)dieren worden helaas niet toegelaten in het Dolfinarium. Het Dolfinarium biedt geen opvang voor deze dieren.

Volleerde hulphonden die worden gebruikt ter begeleiding van mindervalide personen kunnen, in overleg en op vertoon van een erkenningcertificaat, het park betreden.

Meer informatie op www.dolfinarium.nl


GaiaZoo

Ter bescherming van de dieren in GaiaZOO kunnen huisdieren niet worden toegelaten. De reden hiervan is o.a. dat onze dieren mogelijk schrikreacties vertonen bij het zien van (huis)dieren (en vice-versa) en om mogelijke verspreiding van ziekten tegen te gaan waartegen onze dieren niet bestand zijn. 

Het is verboden om huisdieren/honden in de auto op de parkeerplaats achter te laten.

Er is geen kennel aanwezig, dus raadt GaiaZOO je aan om je hond thuis te laten. 

Meer informatie op www.gaiazoo.nl


Ouwehands Dierenpark

Honden zijn in ons park toegestaan, wel dient er een toeslag. De entreeprijs  voor een hond (incl. opruimzakje en een hondensnack) staat op de pagina Entreeprijzen vermeld.

Gediplomeerde hulphonden en honden van abonnementhouders hebben gratis toegang tot het park.

Meer informatie op www.ouwehand.nl


Safaripark Beekse Bergen

Voor de veiligheid van onze dieren worden er geen huisdieren toegelaten. Het is wel mogelijk om het huisdier tijdelijk achter te laten in de kennel bij de receptie. Hiervoor wordt een borg van €10,- gevraagd.

Voor hulphonden wordt een uitzondering gemaakt. Hulphonden zijn toegestaan in het park, mits de begeleider een legitimatiebewijs en entingsboekje van de hulphond kan tonen bij de gastenservice.
De bezoeker met hulphond heeft op de wandelroute géén toegang tot de doorloopvolières en bij de roofvogelshow. Bij het bezoek van de autosafari kan de hond ook helaas niet mee in de auto en mag de hond gratis in de kennel bij de gastenservice worden geplaatst.

Meer informatie op www.beeksebergen.nl


Wildlands (dierenpark Emmen)

Huisdieren zijn niet toegestaan in het park. WILDLANDS heeft geen kennel beschikbaar om je hond of andere huisdieren tijdelijk onder te brengen.

Een officiële geleidehond of hulphond mag wel altijd binnen mits hij zijn hesje draagt.

Alle shows en presentaties zijn volledig toegankelijk voor officiële hulphonden. Enkele attracties zijn minder of niet toegankelijk voor officiële hulphonden. Minder toegankelijk zijn bijvoorbeeld de Jungle Trail, Alligator Trail, Mini Jungle Trail, Bamboe Doolhof, Koppensnellerspad, Mandenoversteektocht en Termietenheuvels. Niet toegankelijk zijn bijvoorbeeld Rimbula River, Serenga Safari en Arctic 1.

Meer informatie op www.wildlands.nl


Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door: