Diergaarde Blijdorp

Ter bescherming van de dieren in de Diergaarde kunnen huisdieren niet worden toegelaten. De redenen hiervan zijn o.a. dat onze dieren mogelijk schrikreacties vertonen bij het waarnemen van (huis)dieren en we mogelijke verspreiding van ziekten waartegen onze dieren niet bestand zijn, willen voorkomen.

Blijdorp wil in de nabije toekomst toegang gaan verlenen aan bezoekers die gebruik maken van assistentiehonden. In overleg met de Stichting KNGF Geleidehonden wordt onderzocht welke delen van de dierentuin toegankelijk zijn te maken voor bezoek met assistentiehonden. Daartoe is het de bedoeling veilige routes te ontwikkelen waarmee de meest kwetsbare (dierentuin-)dieren beschermd worden. Tegelijkertijd onderzoekt Blijdorp de mogelijkheden om schrikachtige dieren geleidelijk te laten wennen aan de aanwezigheid van honden.

Diergaarde Blijdorp heeft nog enige tijd nodig om een goede balans te vinden tussen de toegangsrechten van bezoekers met hulphonden en het dierenwelzijn van onze dieren maar ook die van de assistentiehonden. Wij rekenen op begrip van bezoekers dat wij, om dit te onderzoeken, enige tijd nodig hebben.

Er is geen kennel aanwezig.
Meer informatie op www.diergaardeblijdorp.nl