Artis

Honden en/of andere (huis)dieren zijn niet toegestaan in ARTIS. Veel dierenverblijven hebben een open of halfopen karakter.
Bezoekers wandelen tussen de loslopende dieren in het Apenhuis en Vogelhuis, op Lemurenland en de Kinderboerderij, in het Vlinderpaviljoen en het verblijf van de Bennett Wallaby’s. Ook kunnen bezoekers de pelikanen en zwartstaartprairiehonden in de halfopen verblijven zien. Daarnaast lopen er in het park onder meer parelhoenders los.

De dieren in ARTIS zijn in principe wilde dieren, en veelal niet tam. De dieren kunnen in paniek raken van onbekende honden en/of andere (huis)dieren.

In samenspraak met Stichting Gebruikers Assistentiehonden is er een speciale route voor bezoekers met een assistentiehond uitgestippeld, waarbij recht gedaan wordt aan de veiligheid van de assistentiehond en de dieren van ARTIS. Daarnaast wordt er alleen toegang verleend aan assistentiehonden die alle benodigde inentingen hebben gehad. De route kan opgehaald worden aan de kassa’s. Mocht het niet noodzakelijk zijn om de assistentiehond mee te nemen, dan adviseert ARTIS om voor de volledige ARTIS-beleving gratis een begeleider mee te nemen om toegang te krijgen tot alle verblijven.

Meer informatie op www.artis.nl